tag:lukaszfulara.blog.niam.pl,2007-01-25:atom-xxx-xxx-xxx-xxx Łukasz Fulara lukaszfulara.blog.niam.pl Polędwiczka jelenia pieczona w glinie z trawą żubrową urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Oczyszczoną polędwiczkę z jelenia marynujemy w kapuście kiszonej przez 6 godzin.Następnie przekładamy do marynaty z czerwonego wina, oleju, cząbra, czosnkuGlinę rozrabiamy z solą.Na 1 kg ...... Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona. urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Marynujemy polędwiczkę z jelenia w serwatce z całą ilością przypraw.Marynujemy 12godzin.Następnie zamykamy próżniowo.Przygotowujemy przez 35 minut w 56,5 stopniach.Następnie obsmażamy na ...... Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Filet sandacza przyprawiamy solą.Smażymy od strony skóry około 5 minut.Następnie obracamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.W tym czasie dodajemy tymianek, cytrynę, odrobinę białego ...... Zapiekana feta z pomidorem suszonym urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i ...... Halibut na szafranowym risotto z zielonymi warzywami urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Ryż arborio przesmażamy na oliwie z dodatkiem masła.Dodajemy szafran a następnie białe wino.Gdy alkohol nam odparuje dolewamy bulion warzywny tak aby nam delikatnie tylko przykrył ...... Papardelle z pomidorkami i szparagami urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy ...... Udko perliczki z pastą truflową i kurkami urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej ...... Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 ...... Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do ...... Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do ......