Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwiczka z jelenia - wg. uznania
Kalafior - wg. uznania
Czerwona cebula - wg. uznania
Kurka - wg. uznania
Malina - wg. uznania
Serwatka - wg. uznania
Gorczyca - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Rozmaryn - wg. uznania
Tymianek - wg. uznania
Bazylia - wg. uznania
Imbir - wg. uznania
Ziele angielskie - wg. uznania
Liść laurowy - wg. uznania
Kurkuma - wg. uznania
Gałka muszkatałowa - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Goździk - wg. uznania
Jałowiec - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Mleko - wg. uznania
Ocet - wg. uznania
Cukier - wg. uznania
Śmietana30% - wg. uznania
Lota - wg. uznania
Kurka - wg. uznania
Malina - wg. uznania
Oliwa - wg. uznania
Cukier - wg. uznania
Wino czerwone - wg. uznania
Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona.
-
1. Marynujemy polędwiczkę z jelenia w serwatce z całą ilością przypraw.Marynujemy 12godzin.Następnie zamykamy próżniowo.Przygotowujemy przez 35 minut w 56,5 stopniach.Następnie obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni.Po obsmażeniu zdejmujemy z patelni i pozwalamy mięsu "odpocząć" około 2 minut.
-
2. Czerwoną cebulę gotujemy w tradycyjnej zalewie octowej.Kalafior gotujemy w mleku do miękkości.Blendujemy, przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.Podczas gotowania dodajemy lotę.Następnie przekładamy do syfonu.
-
3. Maliny gotujemy w czerwonym winie z dodatkiem cukru.Blendujemy z oliwą i przecieramy przez drobne sito.Kurki smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
-
4. Wszystkie składniki podajemy na ciepło.W dowolnej aranżacji.
-
5. Danie te również można wykonać w warunkach domowych bez użycia"nie domowych sprzętów" Bardzo chętnie pomogę i proszę śmiało pisać na fanpage fb.
Smacznego.