Łukasz Fulara

Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona.

Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwiczka z jelenia - wg. uznania
Kalafior - wg. uznania
Czerwona cebula - wg. uznania
Kurka - wg. uznania
Malina - wg. uznania
Serwatka - wg. uznania
Gorczyca - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Rozmaryn - wg. uznania
Tymianek - wg. uznania
Bazylia - wg. uznania
Imbir - wg. uznania
Ziele angielskie - wg. uznania
Liść laurowy - wg. uznania
Kurkuma - wg. uznania
Gałka muszkatałowa - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Goździk - wg. uznania
Jałowiec - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Mleko - wg. uznania
Ocet - wg. uznania
Cukier - wg. uznania
Śmietana30% - wg. uznania
Lota - wg. uznania
Kurka - wg. uznania
Malina - wg. uznania
Oliwa - wg. uznania
Cukier - wg. uznania
Wino czerwone - wg. uznania
Ocena
4.05
22
Średnia 4.05 / 5 (22 głosy)
Polędwiczka z jelenia, kalafior, kurka, malina, cebula czerwona.
  1. 1. Marynujemy polędwiczkę z jelenia w serwatce z całą ilością przypraw.Marynujemy 12godzin.Następnie zamykamy próżniowo.Przygotowujemy przez 35 minut w 56,5 stopniach.Następnie obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni.Po obsmażeniu zdejmujemy z patelni i pozwalamy mięsu "odpocząć" około 2 minut.
    Marynujemy polędwiczkę z jelenia w serwatce z całą ilością przypraw.Marynujemy 12godzin.Następnie zamykamy próżniowo.Przygotowujemy przez 35 minut w 56,5 stopniach.Następnie obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni.Po obsmażeniu zdejmujemy z patelni i pozwalamy mięsu
  2. 2. Czerwoną cebulę gotujemy w tradycyjnej zalewie octowej.Kalafior gotujemy w mleku do miękkości.Blendujemy, przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.Podczas gotowania dodajemy lotę.Następnie przekładamy do syfonu.
    Czerwoną cebulę gotujemy w tradycyjnej zalewie octowej.Kalafior gotujemy w mleku do miękkości.Blendujemy, przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.Podczas gotowania dodajemy lotę.Następnie przekładamy do syfonu.
  3. 3. Maliny gotujemy w czerwonym winie z dodatkiem cukru.Blendujemy z oliwą i przecieramy przez drobne sito.Kurki smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
    Maliny gotujemy w czerwonym winie z dodatkiem cukru.Blendujemy z oliwą i przecieramy przez drobne sito.Kurki smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
  4. 4. Wszystkie składniki podajemy na ciepło.W dowolnej aranżacji.
    Wszystkie składniki podajemy na ciepło.W dowolnej aranżacji.
  5. 5. Danie te również można wykonać w warunkach domowych bez użycia"nie domowych sprzętów" Bardzo chętnie pomogę i proszę śmiało pisać na fanpage fb. Smacznego.
    Danie te również można wykonać w warunkach domowych bez użycia
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
09:35, 21.10.2016
Ładny blog. Serio. Zostawiam Ci linka do artykułu jak zdobywać łatwo linki do swojego bloga. Z jednej strony go pozycjonując a z drugiej budując realną widoczność. Proszę nie usuwaj go nawet jeśli moderujesz swój kanał jeśli się Tobie mój poradnik nie przyda może jakiemuś innemu blogerowi. A sporo jak Ty nad tym wpisem się napracowałem nad stworzeniem tego poradnika. Z góry dziękuję. A jak się spodoba zostaw mi komentarz. darmowe linki do bloga
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku