Łukasz Fulara

Zapiekana feta z pomidorem suszonym

Zapiekana feta z pomidorem suszonym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Feta - 120 g
Pomidor suszony - 3 sztuki
Cukinia - 3 plastry
Ciabatta - 3 kromki
Papryka świeża mix - 60 g
Czerwona cebula - 30 g
Pomidor - 30 g
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Oregano świeże - wg. uznania
Ocena
3.78
55
Średnia 3.78 / 5 (55 głosy)
Zapiekana feta z pomidorem suszonym
  1. 1. Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
    Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
  2. 2. Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
    Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
  3. 3. Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
    Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
  4. 4. Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach. Smacznego
    Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach.
Smacznego
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku