Łukasz Fulara

Papardelle z pomidorkami i szparagami

Papardelle z pomidorkami i szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szparagi zielone - 200 g
Pomidorki cherry - 200 ---
Parmezan - 50 g
Oliwa - 50 ml
Czosnek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
3.73
51
Średnia 3.73 / 5 (51 głosy)
Papardelle z pomidorkami i szparagami
  1. 1. Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
    Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
  2. 2. Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego
    Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku