Łukasz Fulara

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko perliczki - 1 sztuka
Pasta truflowa - 1 łyżeczka do herbaty
Włoszczyzna - 80 g
Kurki - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 1 gałązka
Rucola - 20 g
Jajko - 1 sztuka
Olej - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Tymianek - 1 gałązka
Czosnek - wg. uznania
Masło - 20 g
Ocena
4
35
Średnia 4 / 5 (35 głosy)
Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
  1. 1. Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
    Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
    Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
    Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
  4. 4. Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli. Smacznego
    Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli.
Smacznego
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
14:17, 04.03.2015
Wygląda pysznie. Perliczka chyba zbyt często nie gości w kartach? Pozdrawiamy! cabas.pl
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku