Łukasz Fulara

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś perliczki - 1 sztuka
Ser feta - 50 g
Ryż biały długoziarnisty - 100 g
Groszek zielony - 25 g
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Kurkuma - wg. uznania
Curry - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Masło - 25 g
Ocena
3.72
39
Średnia 3.72 / 5 (39 głosy)
Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
  1. 1. Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
    Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
  2. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
  3. 3. Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
    Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy    
połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
  4. 4. Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach. Smacznego
    Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach.
Smacznego
Komentarze (4) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
09:15, 14.03.2014
pięknie podane danie:) A je się także oczami:)
Gość
09:14, 14.03.2014
Czy można zastąpić perliczkę na pierś z kurczaka lub indyka?
Łukasz
18:06, 01.07.2013
Witam, Skontaktuję się drogą mailową.
Gość
03:52, 01.07.2013
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pana serwisem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku