Łukasz Fulara

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś przepiórki - 1 sztuka
Cukinia - 3 plastry
Marchew - 100 g
Imbir świeży - wg. uznania
Mleko kokosowe - 10 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Olej - 10 ml
Czosnek - 1 ząbek
Szałwia - 1 listek
Cukier - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Masło - 10 g
Ocena
3.73
37
Średnia 3.73 / 5 (37 głosy)
Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
  1. 1. Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
    Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
  2. 2. Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
    Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
  3. 3. Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
    Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
  4. 4. Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel. Smacznego
    Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel.
Smacznego
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku