Łukasz Fulara

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko przepiórki - 1 sztuka
Kasza jęczmienna - 5 g
Fasola Andziuki - 5 g
Soczewica zielona - 5 g
Fasola biała - 5 g
Fasola Mungo - 5 g
Groch żółty - 5 g
Soczewica brazowa - 5 g
Podgrzybek suszony - 5 g
Cebula czerwona - 10 g
Masło - 10 g
Wino czerwone - 20 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Jałowiec - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Ocena
3.71
35
Średnia 3.71 / 5 (35 głosy)
Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
  1. 1. Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. 2. Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
    Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy "wywarem" w którym gotowaliśmy wcześniej grzyby.Sos redukujemy, doprawiamy i dodajemy schłodzone masło aby sos uzyskał odpowiednią konsystencję.
    Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy
  4. 4. Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków. Smacznego
    Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków.
Smacznego
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku