Łukasz Fulara

Jagnięcina faszerowana ślimakami w cieście francuskim

Jagnięcina faszerowana ślimakami w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Comber jagnięcy - 140 g
Ślimaki konserwowe - 6 sztuk
Ciasto francuskie - 50 g
Czosnek - wg. uznania
Marmolada kakao z mango - 1 łyżka stołowa
Czerwone wino - 50 ml
Masło - 25 g
Pomidor - 1 sztuka
Brokuły - 60 g
Oliwa z oliwek z rozmarynem i pieprzem - 50 ml
Oliwa La Chinata - 25 ml
Sól diabla - wg. uznania
Sól morska płatki - wg. uznania
Natka pietruszki - wg. uznania
Jajko - 1 sztuka
Ocena
3.97
30
Średnia 3.97 / 5 (30 głosy)
Jagnięcina faszerowana ślimakami w cieście francuskim
  1. 1. Ślimaki delikatnie przesmażamy na oliwie z dodatkiem czosnku.Doprawiamy solą morską w płatkach i posiekaną natką pietruszki.
    Ślimaki delikatnie przesmażamy na oliwie z dodatkiem czosnku.Doprawiamy solą morską w płatkach i posiekaną natką pietruszki.
  2. 2. Comber jagnięcy faszerujemy przygotowanymi ślimakami.Obsmażamy na oliwie z rozmarynem i pieprzem.Doprawiamy solą morską w płatkach.Po przestudzeniu mięsa zawijamy w ciasto francuskie.Ciasto smarujemy rozmieszanym jajkiem i pieczemy 10-12 minut w 200 stopniach.
    Comber jagnięcy faszerujemy przygotowanymi ślimakami.Obsmażamy na oliwie z rozmarynem i pieprzem.Doprawiamy solą morską w płatkach.Po przestudzeniu mięsa zawijamy w ciasto francuskie.Ciasto smarujemy rozmieszanym jajkiem i pieczemy 10-12 minut w 200 stopniach.
  3. 3. Przygotowanie sosu zaczynamy od podgrzania wina czerwonego.Następnie dodajemy marmoladę kakao z mango.Aby uzyskać pożądaną konsystencję i walory smakowe dodajemy schłodzone masło.
    Przygotowanie sosu zaczynamy od podgrzania wina czerwonego.Następnie dodajemy marmoladę kakao z mango.Aby uzyskać pożądaną konsystencję i walory smakowe dodajemy schłodzone masło.
  4. 4. Pomidor obieramy ze skórki po wcześniejszym sparzeniu.Następnie drążymy środek.Tak przygotowanego pomidora skrapiamy oliwą i dodajemy do pieczonego mięsa pod koniec pieczenia na 1-2 minutę.Z brokuły wycinamy małe różyczki.Przelewamy je wrzątkiem i przesmażamy na oliwie z czosnkiem i doprawiamy solą diabla.Do upieczonego pomidora przekładamy brokuły. Smacznego
  5. 5. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku