Łukasz Fulara

Pieczony karmazyn z warzywami

Pieczony karmazyn z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Karmazyn - 1 sztuka
Cukinia - 30 g
Bakłażan - 30 g
Papryka mix - 30 g
Marchew - 30 g
Cebula czerwona - 30 g
Brokuł - 30 g
Czosnek - wg. uznania
Sól Himalajska śródziemnomorska - wg. uznania
Oliwa z oliwek z oregano - wg. uznania
Pieprz czarny Sarawak - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 25 ml
Cytryna - 0.5 sztuki
Sól Himalajska z chili - wg. uznania
Ocena
4.07
29
Średnia 4.07 / 5 (29 głosy)
Pieczony karmazyn z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
    Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
  2. 2. Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
    Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
  3. 3. Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata. Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach. Smacznego
    Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata.
Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku