Łukasz Fulara

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet bez skóry - 80 g
Atrament kałamarnicy - 1 mililitr
Por - 25 g
Bataty - 100 g
Sól morska papryka, płatki - wg. uznania
Sól morska z sokiem kałamarnicy - wg. uznania
Pieprz tasmański - wg. uznania
Musztarda gruboziarnista - 1 łyżeczka do herbaty
Szczypior - wg. uznania
Sól niebieska Persia - wg. uznania
Cytryna - wg. uznania
Ocena
4.14
35
Średnia 4.14 / 5 (35 głosy)
Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
  1. 1. Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
    Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
  2. 2. Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem. Smacznego
    Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku