Łukasz Fulara

Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu

Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Troć - 100 g
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Sezam - wg. uznania
Wino śliwkowe - 10 ml
Ryż długoziarnisty - 50 g
Szafran - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Chili - wg. uznania
Ocet ryżowy - 1 łyżeczka do herbaty
Ocena
4.52
25
Średnia 4.52 / 5 (25 głosy)
Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu
  1. 1. Troć blendujemy.Doprawiamy sosem sojowym, prażonym sezamem, chili i odrobiną soli.Dodajemy japońskie wino śliwkowe.
    Troć blendujemy.Doprawiamy sosem sojowym, prażonym sezamem, chili i odrobiną soli.Dodajemy japońskie wino śliwkowe.
  2. 2. Na płacie wodorostów nori rozkładamy przygotowaną troć.Przygotowujemy roladkę.Następnie zawijamy ją w folię spożywczą.Przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy około 12 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
    Na płacie wodorostów nori rozkładamy przygotowaną troć.Przygotowujemy roladkę.Następnie zawijamy ją w folię spożywczą.Przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy około 12 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
  3. 3. Ryż długoziarnisty gotujemy w małej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem soli i szafranu.Pod koniec gotowania dodajemy łyżeczkę octu ryżowego.
    Ryż długoziarnisty gotujemy w małej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem soli i szafranu.Pod koniec gotowania dodajemy łyżeczkę octu ryżowego.
  4. 4. Przygotowaną roladkę układamy na ryżu.Dodatkowo do dania możemy dodać japońskie wino śliwkowe. Smacznego
    Przygotowaną roladkę układamy na ryżu.Dodatkowo do dania możemy dodać japońskie wino śliwkowe.
Smacznego
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku