Łukasz Fulara

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś - 100 g
Cannelloni - 4 sztuki
Marmolada z marchwi - 2 łyżki stołowe
Imbir świeży - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Oliwa Albares - 50 ml
Sól diabla - wg. uznania
Bób - 100 g
Masło - 25 g
Sól morska płatki, czarne oliwki - wg. uznania
Szalotka - 1 sztuka
Białe wino - 50 ml
Ocena
4.5
24
Średnia 4.5 / 5 (24 głosy)
Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
  1. 1. Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
    Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
  2. 2. Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
    Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
  3. 3. Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
    Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
  4. 4. Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni. Smacznego
    Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni.
Smacznego
  5. 5. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku