Łukasz Fulara

Kaczka na pszenicy ze szparagami i galaretką z płatków róży

Kaczka na pszenicy ze szparagami i galaretką z płatków róży
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pałka kaczki - 1 sztuka
Oliwa La Chinata - 50 ml
Goździki - 1 sztuka
Cynamon - wg. uznania
Miód - 1 łyżeczka do herbaty
Pomarańcza - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Pszenica - 75 g
Szparagi zielone - 3 sztuki
Galaretka z płatków róży - 1 łyżka stołowa
Wino czerwone - 25 ml
Masło - 20 g
Ocena
3.86
21
Średnia 3.86 / 5 (21 głosy)
Kaczka na pszenicy ze szparagami i galaretką z płatków róży
  1. 1. Pałkę kaczki marynujemy w oliwie, soku pomarańczy, goździku, cynamonie, miodzie.Marynujemy 2 godziny.Doprawiamy solą, pieprzem i pieczemy do miękkości około 1,5 godziny w temperaturze 140 stopni.
    Pałkę kaczki marynujemy w oliwie, soku pomarańczy, goździku, cynamonie, miodzie.Marynujemy 2 godziny.Doprawiamy solą, pieprzem i pieczemy do miękkości około 1,5 godziny w temperaturze 140 stopni.
  2. 2. Pszenice gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Następnie przesmażamy na oliwie z pokrojonymi szparagami.Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Czerwone wino podgrzewamy i rozpuszczamy w nim galaretkę z płatków róży.Następnie "wkręcamy" schłodzone masło nie dopuszczając do zagotowania galaretki. Smacznego
    Pszenice gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Następnie przesmażamy na oliwie z pokrojonymi szparagami.Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Czerwone wino podgrzewamy i rozpuszczamy w nim galaretkę z płatków róży.Następnie
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku