Łukasz Fulara

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makrela - 1 sztuka
Salami - 2 plastry
Krewetka 16/20 - 1 sztuka
Por - 20 g
Ryż długoziarnisty Bosto - 80 g
Atrament kałamarnicy - 2 mililitry
Galaretka z herbaty Earl Grey - 1 łyżeczka do herbaty
Marmolada z marchwi - 1 łyżeczka do herbaty
Imbir - wg. uznania
Awokado - 1 kawałek
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwia La Chinata - 25 ml
Czosnek - 1 ząbek
Cytryna - 1 kawałek
Ocena
4.35
23
Średnia 4.35 / 5 (23 głosy)
Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
  1. 1. Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
    Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
    Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
  3. 3. Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado. Smacznego
    Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku