Łukasz Fulara

Krem z pieczonej papryki z kurczakiem w szynce serrano

Krem z pieczonej papryki z kurczakiem w szynce serrano
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Papryka pieczona Ferba - 100 g
Bulion drobiowy - 100 ml
Oliwa z czosnkiem i chili La Chinata - wg. uznania
Pierś kurczaka - 100 g
Pomidor suszony - 2 sztuki
Szparagi zielone - 3 sztuki
Szynka Serrano - 3 plastry
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.09
23
Średnia 4.09 / 5 (23 głosy)
Krem z pieczonej papryki z kurczakiem w szynce serrano
  1. 1. Pieczoną paprykę gotujemy w bulionie około 3 minut.Następnie blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Doprawiamy solą i oliwą czosnkową z chili.
    Pieczoną paprykę gotujemy w bulionie około 3 minut.Następnie blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Doprawiamy solą i oliwą czosnkową z chili.
  2. 2. Pierś kurczaka delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Układamy na mięsie pomidory suszone i obrane szparagi.Całość zawijamy w roladkę.Gotową roladkę zawijamy dodatkowo w plastry szynki serrano.Zawijamy w folie spożywczą i gotujemy w rondelku na małym ogniu około 10-12 minut.
    Pierś kurczaka delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Układamy na mięsie pomidory suszone i obrane szparagi.Całość zawijamy w roladkę.Gotową roladkę zawijamy dodatkowo w plastry szynki serrano.Zawijamy w folie spożywczą i gotujemy w rondelku na małym ogniu około 10-12 minut.
  3. 3. Roladkę kroimy i układamy na środku talerza na kremie paprykowym.Gotowe danie dekorujemy kiełkami brokuła i roszponką. Smacznego
    Roladkę kroimy i układamy na środku talerza na kremie paprykowym.Gotowe danie dekorujemy kiełkami brokuła i roszponką.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku