Łukasz Fulara

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś filet bez skóry - 100 g
Zaprawa cytrynowa - 100 ml
Sól perska - wg. uznania
Mix sałat - 50 g
Oliwa Albares - 100 ml
Zielony pieprz w zalewie - wg. uznania
Olej - 50 ml
Truskawki - 5 sztuk
Krem balsamiczny figowy - wg. uznania
Ocena
3.96
26
Średnia 3.96 / 5 (26 głosy)
Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
  1. 1. Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
    Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
  2. 2. Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
    Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
  3. 3. Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym. Smacznego
    Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
     Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku