Łukasz Fulara

Tapas

Tapas
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przegrzebki - 3 sztuki
Pieczona papryka -Ferba- - 75 g
Salsa olivada (pasta czarnych oliwek) - 3 łyżeczki do herbaty
Tuba kalmara - 1 sztuka
Łosoś - 100 g
Pomidory suszone - 25 g
Daikon - 25 g
Papryczka z serem - 1 sztuka
Oliwka z migdałem - 1 sztuka
Oliwka z serem - 1 sztuka
Oliwka Calamata z pestką - 1 sztuka
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 25 ml
Czosnek - 1 ząbek
Ocena
4.06
31
Średnia 4.06 / 5 (31 głosy)
Tapas
  1. 1. Z papryki wykrawamy okrągłe plastry.Przegrzebki smażymy około 2 minuty na obu stronach.Pod koniec smażenia dodajemy wykrojoną paprykę.Doprawiamy solą i pieprzem.Przegrzebki układamy na paprykach, natomiast wierzch przegrzebki pokrywamy pasta z czarnych oliwek.
  2. 2. Kalmara oczyszczamy z błony która znajduje się na zewnętrznej stronie tuby.Łososia blendujemy i dodajemy posiekane pomidory suszone.Doprawiamy solą,pieprzem i posiekanym czosnkiem.Całość zawijamy w folie spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 25-30 minut.Następnie kroimy na plastry i delikatnie obsmażamy.
    Kalmara oczyszczamy z błony która znajduje się na zewnętrznej stronie tuby.Łososia blendujemy i dodajemy posiekane pomidory suszone.Doprawiamy solą,pieprzem i posiekanym czosnkiem.Całość zawijamy w folie spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 25-30 minut.Następnie kroimy na plastry i delikatnie obsmażamy.
  3. 3. Przygotowane kalmary układamy na plasterku daikona.Obok układamy przegrzebki z pastą czarnych oliwek na paprykach.Dodatkowo dodajemy oliwki z serem i migdałem,oliwke Calamata jak i papryczke faszerowaną serem. Smacznego
    Przygotowane kalmary układamy na plasterku daikona.Obok układamy przegrzebki z pastą czarnych oliwek na paprykach.Dodatkowo dodajemy oliwki z serem i migdałem,oliwke Calamata jak i papryczke faszerowaną serem.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
     Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku