Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko drobiowe - 1 sztuka
Fuet z pieprzem - 30 g
Ser kozi Bifidus - 50 g
Papryki kolorowe - 50 g
Cukinia - 25 g
Bakłażan - 25 g
Czarne oliwki - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Bazylia świeża - wg. uznania
Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
-
1. Udko dzielimy na dwie części.Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Następnie nacieramy oliwą i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
-
2. Warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, plasterki fueta i kozi ser.Całość delikatnie doprawiamy solą i świeżą bazylią.Upieczone udko układamy na warzywach z kozim serem i fuetem pieprzowym.
Smacznego
-
3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/