Łukasz Fulara

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Comber jagnięcy - 1 sztuka
Ser kozi Semicurado z rozmarynem - 50 g
Szparagi zielone - 3 sztuki
Ziemniaki - 100 g
Śmietana 18% do gotowania - 50 ml
Marmolada z fig z kakao - 1 łyżeczka do herbaty
Czerwone wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 50 g
Oliwa Chinata - 50 ml
Ocena
4.41
27
Średnia 4.41 / 5 (27 głosy)
Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
  1. 1. Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
    Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła. Smacznego
    Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła.
Smacznego
  3. 3. . Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku