Łukasz Fulara

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 2 sztuki
Włoszczyzna - 70 g
Chorizo - 30 g
Czosnek - 2 ząbki
Spaghetti - 100 g
Pasta z zielonych oliwek - 2 łyżeczki do herbaty
Mięso małż - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk
Bazylia świeża - 5 listków
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
3.92
26
Średnia 3.92 / 5 (26 głosy)
Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
  1. 1. Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
    Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
  2. 2. Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych. Smacznego
    Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku