Łukasz Fulara

Pierś kurczaka faszerowana krewetkami

Pierś kurczaka faszerowana krewetkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczaka ze skórą - 1 sztuka
Krewetki 16/20 obrane - 3 sztuki
Marmolada pomidorowa - 1 łyżeczka do herbaty
Śmietana 18% do gotowania - 100 ml
Por - 50 g
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia świeża - 5 listków
Oliwa Chinata - 50 ml
Fasolka zielona mamut - 80 g
Boczek wędzony - 3 plastry
Masło - 50 g
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Olej - 50 ml
Ocena
4.38
24
Średnia 4.38 / 5 (24 głosy)
Pierś kurczaka faszerowana krewetkami
  1. 1. Fasolkę zieloną gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Gdy fasolka będzie miękka zawijamy ją w plasterki boczku.Następnie pieczemy 3 minuty w 165 stopniach.
    Fasolkę zieloną gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Gdy fasolka będzie miękka zawijamy ją w plasterki boczku.Następnie pieczemy 3 minuty w 165 stopniach.
  2. 2. Krewetki smażymy na oliwie.Dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojony por.Dodajemy śmietanę i łyżeczkę marmolady pomidorowej.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Krewetki smażymy na oliwie.Dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojony por.Dodajemy śmietanę i łyżeczkę marmolady pomidorowej.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. 3. Przygotowanym farszem z krewetek faszerujemy pierś kurczaka.Pozostała śmietana z krewetek posłuży nam jako sos.W tym celu gotujemy tę śmietanę i jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę śmietany.Doprawiamy dodatkowo liśćmi bazylii.Pierś kurczaka smażymy a następnie pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.Kroimy na trzy kawałki i podajemy na sosie z fasolką pieczoną w boczku. Smacznego
    Przygotowanym farszem z krewetek faszerujemy pierś kurczaka.Pozostała śmietana z krewetek posłuży nam jako sos.W tym celu gotujemy tę śmietanę i jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę śmietany.Doprawiamy dodatkowo liśćmi bazylii.Pierś kurczaka smażymy a następnie pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.Kroimy na trzy kawałki i podajemy na sosie z fasolką pieczoną w boczku.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku