Łukasz Fulara

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kaczki - 1 sztuka
Marmolada cacao pera y jengibre - 50 g
Czerwone wino - 50 ml
Pomarańcza - 1 sztuka
Marakuja - 0.5 sztuki
Pszenica - 50 g
Borowik suszony - 10 g
Śliwka suszona - 10 g
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Masło - 25 g
Rozmaryn świeży - 1 gałązka
Ocena
4.15
26
Średnia 4.15 / 5 (26 głosy)
Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
  1. 1. Pszenice gotujemy do miękkości.Grzyby moczymy i również gotujemy aż będą miękkie.Ugotowane borowiki i śliwki kroimy w paseczki a następnie przesmażamy.Dodajemy pszenicę i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  2. 2. Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
    Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
  3. 3. Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao. Smacznego
    Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
08:52, 31.03.2017
Доброго времени суток товарищи! Наша компания занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: 1)Заправка и восстановление картриджей 2)Ремонт и сервис оргтехники 3)Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков 4)SEO продвижение сайтов 5)Разработка сайтов Всегда рады помочь Вам!С уважением,ЧУП ТЕХНОСЕРВИС ВИКТОРИЯ. оптимизация поисковые системы продвижение цены на ремонт картриджей сколько стоит оптимизация сайта разработка сайтов главная заправка картриджей в минске отзывы
Gość
11:10, 30.05.2014
Na zdjęciu są ziarna granatu. To w końcu granat czy marakuja?
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku