Łukasz Fulara

Krem z cieciorki z grzybami i dorszem

Krem z cieciorki z grzybami i dorszem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cieciorka - Ferba - - 1 sztuka
Bulion drobiowy - 0.5 l
Grzyby leśne - 0.1 kg
Oliwa czosnkowa - Chinata - - wg. uznania
Śmietana 18 % do gotowania - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Szalotka - 2 sztuki
Oliwa - Chinata - - 50 ml
Masło - 20 g
Filet białej ryby - 50 g
Sól czerwona - Hawai - - wg. uznania
Ocena
4.45
22
Średnia 4.45 / 5 (22 głosy)
Krem z cieciorki z grzybami i dorszem
  1. 1. Szalotkę i grzyby kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z dodatkiem masła.Gdy całość się zarumieni dodajemy wypłukana cieciorkę i smażymy około 2 minut.Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Ponowie zagotowujemy dodając śmietanę oraz sól i pieprz.
    Szalotkę i grzyby kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z dodatkiem masła.Gdy całość się zarumieni dodajemy wypłukana cieciorkę i smażymy około 2 minut.Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Ponowie zagotowujemy dodając śmietanę oraz sól i pieprz.
  2. 2. Gdy zupa jest już na talerzu dodajemy oliwę czosnkową.W ten sposób wzbogacimy smak i aromat zupy.
    Gdy zupa jest już na talerzu dodajemy oliwę czosnkową.W ten sposób wzbogacimy smak i aromat zupy.
  3. 3. Filet białej ryby gotujemy przez około 2 minuty na wolnym ogniu.Dodajemy na wierzch zupy doprawiając go czerwona solą z glinką. Smacznego
    Filet białej ryby gotujemy przez około 2 minuty na wolnym ogniu.Dodajemy na wierzch zupy doprawiając go czerwona solą z glinką.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku