Łukasz Fulara

Krem z dyni z kurkami

Krem z dyni z kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Dynia - 200 g
Kurki - 100 g
Śmietana 18% - 50 ml
Szalotka - 2 sztuki
Masło - 50 g
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.09
33
Średnia 4.09 / 5 (33 głosy)
Krem z dyni z kurkami
  1. 1. Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
    Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
  2. 2. Smacznego.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku