Łukasz Fulara

Zupa z belony i warzyw

Zupa z belony i warzyw
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Belona tusza - 1 sztuka
Włoszczyzna - 200 g
Cebula biała - 1 sztuka mała
Czosnek - 2 ząbki
Cytryna - 1 sztuka
Koperek - 1 pęczek
Liść laurowy - 1 sztuka
Ziele angielskie - 2 ziarenka
Śmiatana do gotowania 20% - 100 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
4.26
27
Średnia 4.26 / 5 (27 głosy)
Zupa z belony i warzyw
  1. 1. Belonę filetujemy.Z głowy, kręgosłupa i części włoszczyzny gotujemy wywar rybny.Dodając do niego liść laurowy i ziele angielskie.
    Belonę filetujemy.Z głowy, kręgosłupa i części włoszczyzny gotujemy wywar rybny.Dodając do niego liść laurowy i ziele angielskie.
  2. 2. Pozostałą włoszczyznę przesmażamy z cebulą i czosnkiem.Dodajemy wywar rybny i gotujemy aż warzywa będą miękkie.Następnie dolewamy śmietanę i dodajemy pokrojone w paski filety belony.Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny Smacznego!
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku