Łukasz Fulara

Druga fermentacja-kolejny etap

Druga fermentacja-kolejny etap
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Piwo w trakcie drugiej fermentacji - 25 l
Ocena
3.7
20
Średnia 3.7 / 5 (20 głosy)
Druga fermentacja-kolejny etap
  1. 1. Po 4 dniach przechowywania butelek w temperaturze 21-27 stopni Celsjusza kończymy kolejny etap.
    Po 4 dniach przechowywania butelek w temperaturze 21-27 stopni Celsjusza kończymy kolejny etap.
  2. 2. Teraz butelki odstawiamy na kolejne 10 dni w pomieszczeniu o temperaturze18-20 stopni Celsjusza. Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji, aczkolwiek pełnego smaku nabiera po 2-3 miesiącach przechowywania w chłodnym pomieszczeniu. Niewielka ilość drożdży znajdująca się w butelkach nadaje piwu opalescencję typową dla naturalnie warzonych piw. Pierwsza degustacja już niedługo...
    Teraz butelki odstawiamy na kolejne 10 dni w pomieszczeniu o temperaturze18-20 stopni Celsjusza. Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji, aczkolwiek pełnego smaku nabiera po 2-3 miesiącach przechowywania w chłodnym pomieszczeniu. Niewielka ilość drożdży znajdująca się w butelkach nadaje piwu opalescencję typową dla naturalnie warzonych piw.
Pierwsza degustacja już niedługo...
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku