Łukasz Fulara

Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami

Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Burak ćwikłowy - 0.5 kg
Cebula biała - 0.2 kg
Łosoś wędzony - 0.05 kg
Szyjki rakowe - 0.03 kg
Liść laurowy - 1 sztuka
Ziele angielskie - 2 sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Masło - 1 łyżka stołowa
Chrzan - 1 łyżeczka do herbaty
Śmietana 30% - 1 łyżeczka do herbaty
Cytryna - wg. uznania
Ocena
3.83
30
Średnia 3.83 / 5 (30 głosy)
Krem buraczany z wędzonym łososiem i rakami
  1. 1. Obrane buraki, cebule, czosnek kroimy i przesmażamy na maśle z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Obrane buraki, cebule, czosnek kroimy i przesmażamy na maśle z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
  2. 2. Gdy całość jest przesmażona dodajemy bulion. Gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia buraków. Dodajemy kilka kropli cytryny. Blenderujemy i przecedzamy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Gdy całość jest przesmażona dodajemy bulion. Gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia buraków. Dodajemy kilka kropli cytryny. Blenderujemy i przecedzamy przez drobne sito.
Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Do gotowego kremu dodajemy łososia wędzonego, delikatnie przesmażone szyjki rakowe i śmietanę połączoną z chrzanem. Smacznego!
    Do gotowego kremu dodajemy łososia wędzonego, delikatnie przesmażone szyjki rakowe i śmietanę połączoną z chrzanem.

Smacznego!
Komentarze (3) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
19:15, 07.01.2012
Panie Łukaszu, dziękuję za odpowiedź :)... w takim razie bardzo się cieszę i czekam z niecierpliwością :)
Łukasz
17:08, 05.01.2012
Chętnie przygotuję jakieś dania na produktach włoskich.
Gość
13:04, 05.01.2012
a miała być kuchnia włoska... i gdzie jest???
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku