Łukasz Fulara

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą

Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mięta - 1 pęczek
Policzek dorsza - 1 sztuka
Papryka mix - 3 sztuki
Ser typu feta - 100 g
Mięta - 1 pęczek
Szpinak świeży - 5 listków
Oregano świeże - wg. uznania
Masło - 25 g
Oliwa z oliwek - 50 ml
Cytryna - 1 sztuka
Natka pietruszki - wg. uznania
Czosnek - 1 ząbek
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Szparag zielony - 1 sztuka
Ocena
3.9
41
Średnia 3.9 / 5 (41 głosy)
Policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą
  1. 1. Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
    Paprykę kroimy na połówki.Smarujemy oliwą i pieczemy około 5-8 minut w temperaturze 185 stopni.Następnie przekładamy paprykę do miski i zakrywam folią spożywczą aby ułatwić obieranie papryk.
  2. 2. Ser feta kroimy w prostokąty i w taki sam sposób kroimy paprykę.
  3. 3. Układamy na przemian torcik.Doprawiając pieprzem i oregano.
  4. 4. Pieczemy 3-5 min w temteraturze 165 stopni.
  5. 5. Policzek dorsza obsmażamy na oliwie z masłem.Następnie przekładamy w papier do pieczenia i zamykamy z dodatkiem natki pietruszki, obranego szparaga i odrobiną cytryny.Sos na zimno:
  6. 6. mięte, listki szpinaku blenderujemy z oliwą i sokiem z cytryny.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku