Łukasz Fulara

Zupa z kurek i łososia wędzonego

Zupa z kurek i łososia wędzonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś wędzony - 100 g
Marchew - 20 g
Pietruszka korzeń - 20 g
Por - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Szalotka - 1 sztuka
Liść laurowy - 1 sztuka
Ziele angielskie - 1 sztuka
Bulion - 250 ml
Śmietana 18% - 50 ml
Koper ogrodowy - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Ocena
4.46
39
Średnia 4.46 / 5 (39 głosy)
Zupa z kurek i łososia wędzonego
  1. 1. Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
    Warzywa i łososia kroimy w cienkie paski. Kurki kroimy na połówki. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki.
  2. 2. Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
    Całość przesmażamy z wyjątkiem łososia.Gdy warzywa i kurki są przesmażone dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
  3. 3. Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem. Smacznego!
    Gdy zupa jest już prawie gotowa dodajemy paski łososia wędzonego i śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz świeżym koperkiem.

Smacznego!
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
18:13, 06.09.2011
wygląda znakomicie
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku