Łukasz Fulara

Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem

Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet turbota - 120 g
Filet łososia - 50 g
Nori - 2 sztuki
Szpinak - 30 g
Mięta - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Oliwa z oliwek - 50 ml
Pieprz czarny - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3.93
44
Średnia 3.93 / 5 (44 głosy)
Gotowana roladka z turbota i łososia w nori na sosie szpinakowo miętowym z czosnkiem
  1. 1. Z turbota i łososia przygotować roladkę tak aby łosoś znajdował się w środku doprawić solą i pieprzem.
  2. 2. Tak przygotowaną rybę zawinąć w nori, a następnie w folię spożywczą.
  3. 3. Gotować około 25 min w temperaturze 85°C.
  4. 4. Szpinak sparzyć. Liście szpinaku, mięty i czosnek połączyć z oliwą.
  5. 5. Całość blenderować doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie podawać na zimno.
    Całość blenderować doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie podawać na zimno.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
12:01, 29.07.2011
och,och!
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku