Łukasz Fulara

Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami

Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makaron elicoidali - 120 g
Szpinak - 50 g
Ślimaki - 8 sztuk
Śmietana UHT 18% - 100 ml
Czosnek - wg. uznania
Cebula - 1 sztuka mała
Białe wino - 50 ml
Oliwa z oliwek - 30 ml
Pieprz czarny - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3.97
34
Średnia 3.97 / 5 (34 głosy)
Elicoidali ze szpinakiem i ślimakami
  1. 1. Na oliwie przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę wraz z czosnkiem.
  2. 2. Dodajemy ślimaki i podlewamy białym winem, po odparowaniu dodajemy liście szpinaku.
  3. 3. Do całości dodajemy śmietanę chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Tak przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem elicoidali.
    Tak przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem elicoidali.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku