Łukasz Fulara

Chłodnik śliwkowy z musem mascarpone

Chłodnik śliwkowy z musem mascarpone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Węgierka - 100 g
Czerwone wino - 100 ml
Cukier - wg. uznania
Laska wanili - wg. uznania
Cynamon - wg. uznania
Limonka - wg. uznania
Goździki - wg. uznania
Mascarpone - 50 g
Pomarańcza - wg. uznania
Ocena
4.52
33
Średnia 4.52 / 5 (33 głosy)
Chłodnik śliwkowy z musem mascarpone
  1. 1. Śliwki gotujemy w winie z dodatkiem cukru, wanilii, cynamonu, limonki, goździków.
  2. 2. Blenderujemy i cedzimy przez drobne sito.
  3. 3. Odstawiamy do lodówki.
  4. 4. Żółtko ucieramy z cukrem dodając mascarpone ziarenka wanilii i sok ze świeżej pomarańczy.
    Żółtko ucieramy z cukrem dodając mascarpone ziarenka wanilii i sok ze świeżej pomarańczy.
Komentarze (4) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
05:01, 18.10.2015
Jadłam w Pomarańczowym Fortepianie w Pile. Najprzyjemniejsza część długiej podróży :)
Gość
23:23, 20.12.2013
Zrobiłam i polecam :) Świetny deser na zimową porę.
Łukasz
19:46, 30.09.2012
Polecam ten deser również z lodami pistacjowymi.
Gość
22:10, 29.09.2012
Bomba, zapisuję sobie.
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku