Łukasz Fulara

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Suszone figi - 1 sztuka
Serek kozi - 50 g
Biała czekolada - 20 g
Miód pitny trójniak - 0.2 l
Wanilia - wg. uznania
Imbir - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Pomarańcza - wg. uznania
Truskawka - wg. uznania
Tymianek cytrynowy - wg. uznania
Ocena
4.38
34
Średnia 4.38 / 5 (34 głosy)
Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
  1. 1. Gotujemy miód pitny z dodatkiem wanilii, imbiru, ziaren pieprzu, skórki pomarańczowej.
  2. 2. Dodajemy figi i gotujemy około 1 minutę. Figi wraz z miodem schładzamy i odstawiamy na 24 godziny.
  3. 3. Serek kozi łączymy z mascarpone i płatkami białej czekolady.
  4. 4. Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
    Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
15:16, 21.08.2011
Wspaniały smak :) Julia
O mnie
Mieszkam w Gdańsku i pracuję w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie. Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding", a następnie "Villi Sedan.. więcej »
.
.
Zapraszam na mój fanpage na facebooku