Mieszkam w Gdańsku i pracuję w Villi "Sedan" w Sopocie na stanowisku szefa kuchni.
Moją przygodę kulinarną zacząłem w hotelu "Klimczok" w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniosłem się na wybrzeże, gdzie przez 4 lata pracowałem w Hotelach "Bryza" i "Nadmorski". Później objąłem funkcję szefa kuchni w sopockiej restauracji "Godding".
Odbyłem także szkolenia w Akademii Kurta Schellera w Warszawie oraz pod okiem Tierry Finet w „Le Piet a Terre” - restauracji z gwiazdką Michelin, w miejscowości Bourges pod Paryżem. Byłem uczestnikiem i laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych. Były to między innymi: "Spotkanie ze ślimakiem", "Zielone czapki Bonduelle", "Kulinarny Puchar Polski", "Sielawa Blues", "Primerba Cup", "Monin Cup", "I Art de la cusine Martell" czy "Arte Culinaria Italiana".
Posiadam dość szerokie zainteresowania kulinarne. Pasjonuję się kuchnią włoską pełną ziół, tradycyjną polską, jaki i wykwintną francuską. Fascynuje mnie również kultura i kulinaria Japonii. Uwielbiam połączenia najciekawszych dóbr narodowych, regionalnych i sezonowych w jedno ciekawe danie, gdzie tworzy się idealna harmonia aromatów i smaków.
Nabyte doświadczeniem poczucie smaku, proporcji i estetyki w serwowaniu dań pozwalają mi na kreowanie dań autorskich, które z powodzeniem cieszą zarówno oko, jak i podniebienie moich gości.



Łukasz Fulara