Przeglądając ostatnie propozycje trzech małych przystawek:
- małża nowozelandzka na warzywach




- łosoś gotowany w pomarańczach




- policzek dorsza z pieczoną papryką i fetą



Możemy zmieniając gramatury stworzyć kilka propozycji podania.
Zaczynając od pojedynczych przystawek, które będą się wahać pomiędzy 80-120g i staną się dobrą propozycją na początek uroczystej kolacji, a także zaostrzą Nasz apetyt przed kolejnymi daniami.



Kolejną propozycją jest podanie wszystkich trzech przystawek w proporcji 90-100 na każdy element. Podanie w taki sposób będzie dobrą propozycją na ciekawy lunch, który będzie bardzo urozmaicony smakowo, ale co ważne nawiązujący do pochodzenia głównych produktów.




Możemy również te trzy przystawki podać jako małe degustacyjne przekąski. Mogą być serwowane oddzielnie lub w wersji na jednym talerzu odpowiednio zaaranżowane. Gramatura każdej z propozycji powinna wahać się pomiędzy 50-75g.